Javni poziv za prijavu zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača za nabavku plastenika i proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru

posted in: Arhiva, Javni pozivi | 0

Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom  ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i  šumarstva i  poslovni  LIDER „OPZ AGRISAN”, ul. Lolin Sokak bb, Sanski Most, dana 22.02. 2023. godine objavljuju

Javni poziv za prijavu  zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača za nabavku plastenika i proizvodnju povrća  u zaštićenom prostoru

Pozivamo sve zainteresirane (podobne) poljoprivredne proizvođače (fizička lica) sa područja općina i Unsko-sanskog kantona: Sanski Most, Bosanski Petrovac, Bihać, Ključ, Drvar, Cazin, Bužim koje pripadaju Klasteru K-1, da dostave svoje Prijave o zainteresiranosti za nabavku plastenika i zasnivanje nasada povrća u plastenicima u sezoni 2023. godine, koja će uvid u »START« paketa biti sufinansirana iz sredstava  IFAD-ovog  Projekta  razvoja  ruralnih poduzeća i poljoprivrede, a koji implementira Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri  Federalnom  ministarstvu  poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Podobnim se smatraju svi poljoprivredni proizvođači (fizička lica) za koje se u postupku targetiranja  utvrdi  da  spadaju  u  kategoriju  »SIROMAŠNI  ili GRANIČNO SIROMAŠNI «, kako je definirano projektnim dizajnom, i to:

Kategorija –   Prosjek mjesečnih prihoda po glavi domaćinstva (KM) – Prosječna površina obradivog zemljišta(dunuma)

  • Siromašni: do 389; 1 – 5 dunuma
  • Granično siromašni: 390 – 500; 5 – 15 dunuma
  • Nisu siromašni: više od 500; više od 15 dunuma

Projekat  dodatno  podržava  učešće  žena  i  mladih  (mladi  do  35  godina starosti) sa povećanim učešćem projekta u sufinansiranju START paketa.

Prijavni obrazac i anketni upitnik kojim se utvrđuje podobnost pod nosioca prijave može se preuzet i lično na adresi LIDERA „OPZ AGRISAN”, ul. Lolin Sokak bb, 79260 Sanski Most ili u općinskim/gradskim službama za poljoprivredu.

Prijave o zainteresiranosti, zajedno sa popunjenim anketnim upitnikom, potrebno je dostaviti lično ili putem preporučene pošiljke, najkasnije do 23.03.2023. godine do 15:00 sati po lokalnom vremenu, na adresu LIDERA „OPZ AG RISAN”, ul. Lolin  Sokak  bb, 79260  Sanski  Most  ili na  adresu općine/grada u kojoj pod nosioc zahtjeva ima prebivalište.

Nakon zatvaranja javnog poziva jedinice lokalne samouprave i  Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izvršiti će odabir krajnjih korisnika čiji je broj definisan Biznis planom Lidera OPZ „AGRISAN” za svaku općinu/grad koja učestvu je u projektu.

2. READP – Obrazac o zainter. – START paketi AGRISAN

3. READP – Upitnik za korisnika START paketa AGRISAN