U mjesnim zajednicama Humići i Krasulje završeni infrastrukturni projekti

posted in: Arhiva | 0

cof

cof
 

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini” koji je zajednička inicijativa Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a kojeg provodi UNDP BiH, mjesne zajednice su imale priliku da apliciraju na prioritetne oblasti i programe koji su proizašli sa Foruma građana u ovim mjesnim zajednicama. MZ Humići i MZ Krasulje su svojim projektima aplicirali još 2016. godine, ali zbog neprijavljivanja izvođača radova na raspisani Javni tender došlo je do dužeg trajanja u implementaciji ovih projekata. Međutim, ipak su i oni privedeni kraju te se očekuje novi krug projekata za implementaciju kojima su mjesne zajednice aplicirale na Fond za razvoj zajednice u okviru istog projekta.

 

Tako je u mjesnoj zajednici Humići izvršena izgradnja tribina sa stolicama, dok se obilježavanje terena, nabavka koševa i mreže za tenis te adaptiranje postojeće okolne mreže očekuje uskoro u okviru gore navedenog projekta. Bitno je naglasiti da su građani mjesne zajednice ti koji su na forumima građana definisali prioritete za mjesnu zajednicu, a u skladu sa dostupnim sredstvima fonda dio po dio tih projekata se implementira. Posebne zasluge za izradu projekata u MZ Humići imaju Armin Čahut, Admir Čahut, Amir Krantić i sekretar MZ Đemal Ljutić.  Naravno svi građani mjesne zajednice Humići svojim dolaskom na forume građana i aktivnim učešćem doprinose ljepšem izgledu svoje mjesne zajednice i rješavanju prioritetnih projekata za ovu mjesnu zajednicu.

cof

sdr

 

U MZ Krasulje izvršena je zamjena stolarije na osnovnoj školi, odnosno u dvije učionice i zbornici te je zamjenjeno četvero unutrašnjih vrata, spušteni stropovi u učionicama i postavljeni su ivičnjaci na podove učionica na već postojeći topli pod. Ovaj projekt će doprinijeti energetskoj efikasnosti ove ustanove, a posebnu radost i dobrobit imaće učenici i učitelji ove škole. Istim projektom su obezbjeđeni bolji uslovi za rad nastavnog osoblja i toplije učionice za učenike. Također i ovdje je bitno spomenuti građane MZ Krasulje koji svojim aktivnim učešćem na forumima građana određuje prioritete za rješavanje u mjesnoj zajednici. Rukovodstvo MZ Krasulje se posebno zahvaljuje svom sekretaru Edinu Husiću i Azri Kujundžić koji su pomogli u pripremi i izradi projekta za osnovnu školu. U narednom periodu u mjesnoj zajednici Krasulje planirana je implementacija još jednog projekta o kojem ćemo javnost kasnije obavijestiti.

cof

sdr

dav

dav