Radna posjeta ministrice privrede Samre Mehić općini Ključ

posted in: Arhiva | 0

Danas je u općini Ključ upriličena radna posjeta gđe. Samre Mehić, ministrice privrede Unsko-sanskog kantona te zastupnika u Skupštini USK-a, gospodina Nisveta Jusića. Domaćin sastanka je bio Načelnik općine Ključ, gdin. Nedžad Zukanović sa saradnicima, Arminom Čahutom, šefom službe za razvoj, privredu i civilnu zaštitu te Azrom Kujundžić, višim referentom za podršku razvoju. Sastanku su također prisustvovali predsjednici Udruženja obrtnika Ključ, gdin. Adem Crnalić i predsjednik Udruženja privrednika, gdin. Elvir Risović.

Teme današnjeg sastanka su bile upoznavanje prisutnih sa predviđenim Budžetom ministarstva za oblast privrede i turizma u Unsko-sanskom kantonu te o objavljivanju planiranog Javnog poziva iz ovih oblasti.

Ministrica Mehić je prisutne upoznala i s predviđenim Programom u okviru Javnog poziva koji će biti objavljen krajem mjeseca marta 2022. godine. Bitno je istaći da je ove godine u Budžetu ministarstva izdvojeno 2 miliona KM za razvoj turizma te 4 miliona KM kroz Program podrške privrednicima. Pored ovih sredstava izdvojena su značajna sredstva na koja će moći aplicirati Jedinice lokalne samouprave te i na taj način ovo ministarstvo direktno pomaže razvoj lokalnih zajednica u različitim segmentima.

Predstavnici udruženja obrtnika i udruženja privrednika iznijeli su svoje prijedloge za uvrštavanje u Program te će radno tijelo ministarstva o svim prijedlozima raspravljati na nekoj od svojih narednih sjednica.

Po objavljenom Javnom pozivu biće održana prezentacija o načinima i uslovima prijave na Javne pozive te ćemo o istim blagovremeno upoznati sve potencijalne aplikante s područja općine Ključ.