30.000,00 KM za NK “Ključ” za sanaciju šteta nakon poplava

posted in: Dijaspora | 0

Nogometni klub Ključ jedan je od klubova obuhvaćenih  FIFA-inim i UEFA-inim  programom pomoći klubovima koji su pretrpjeli štete tokom majskih poplava. Tim povodom Općinski načelnik Nedžad Zukanović jučer je ugostio delegaciju Federalnog Nogometnog saveza, predstavnike klubova, izvođače radova, gdje su potpisani ugovori za implementaciju sredstava u iznosu od 30.000 KM  planiranih projektom „Sanacija terena, popravak zaštitne ograde i nabavka bojlera“ na stadionu NK Ključa i 45.000 KM za NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta. 

Sredstva koja će u narednom periodu biti uložena u obnovu infrastrukture Nogometnog kluba Ključ značajno će pomoći u njegovom radu i opstanku kao i u započetoj sanaciji terena i uništene infrastrukture prouzrokovane poplavama. Općinski načelnik Nedžad Zukanović je ovom prilikom istakao da je ova pomoć veoma značajna za naš klub.
Potpisivanju ugovora je prisustvovao i Eldin Baković, generalni sekretar  Nogometnog saveza FBiH.FIFA-in program pomoći nogometnim klubovima u zemljama zapadnog Balkana zahvaćenih poplavama ukupne je vrijednosti 2 miliona dolara,  a  UEFA-in vrijednosti  500.000  eura. Za klubove u Bosni i Hercegovini odobreno je 600.000 dolara koje će biti usmjerene na pomoć klubovima u poplovljenim područjima, odnosno za sanaciju dijela nastalih šteta. Izvor: www.media-kljuc.ba