Mali Muhamed iz Ključa oduševio suprugu Britanskog premijera gđu. Samantu Cameron

posted in: Dijaspora | 0

Samantha Cameron (44) ambasadorica „Save the Children“ organizacije i supruga Britanskog premijera Davida Camerona je prisustvovala završnici dobrovoljne kampanje „Rođeni da čitaju“ gdje je pažljivo slušala učenike osnovne škole Chesterton Primary School, London  kako čitaju dječije priče. I sama majka troje djece, u potpunosti je bila impresionirana vještinom čitanja, a sve zahvaljujući inicijativi koja pomaže učenicima u nepovoljnom položaju širom Ujedinjenog Kraljevstva postavljajući volontere u lokalne osnovne škole kako bi pomogli u njihovom opismenjavanju.  Nakon slušanja osmogodišnje učenice Leticije (lijevo) i Muhameda (desno) gđa. 

Cameron je kazala: „Imala sam predivno jutro i bila sam impresionirana djecom koju sam srela i njihovim vještinama čitanja. Na prvu ruku sam vidjela posao koji „Save the Children“ čini kako u Ujedinjenom Kraljevstvu, tako i širom svijeta i razumije kako kampanje prikupljanja sredstava kao ova pokrenuta putem ITV televizije zaista može napraviti veliku razliku“.

 

 

 

 

 

Muhamed je inače rođen u Londonu, a majka mu je porijeklom iz Ključa, koja se tamo zatekla tokom ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini.  Prema podacima humanitarne organizacije 92 % volontera je izjavilo da su djeca s kojima su radili unaprijedila svoje čitalačke vještine i stekla samopouzdanja nakon uključivanja u program. 

Izvor dio teksta: Dailymail.co.uk