Dobrovoljno darivanje krvi povodom 25. novembra Dana državnosti BiH

posted in: Arhiva | 0

U sklopu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH, pripadnici Treće policijske uprave su, u saradnji s općinskom organizacijom Crvenog križa, organizirali već tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Na odjelu za transfuziologiju Opće bolnice u Sanskom Mostu danas je 17 policajaca iz Sanskog Mosta i Ključa darovalo najdragocjeniju tečnost, kao i jedan broj dobrovoljnih darivalaca krvi.

Zahvaljujući tome , omogućit će se pružanje pomoći za veliki broj unesrećenih građana. Prema riječima Mahmuta Alagića, predsjednika Sindikata policije USK, njihovi pripadnici redovno sudjeluju u ovakvim i sličnim akcijama humanitarnog predznaka.

Pripadnici policije su uvijek spremni da doprinose radu u lokalnoj zajednici, pa tako i kroz ovakve akcije. Iz Crvenog križa Općine Sanski Most pozivaju i druge humaniste, ali i građane koji do sada nisu darovali krv, da se uključe u naredne akcije koja će ova humanitarna organizacija organizirati prema godišnjem planu rada, kako bi na ovakav način pomogli u spašavanju tuđih života.