Potpisan Memorandum o saradnji između Općine Ključ i Fondacije Mozaik

posted in: Arhiva, Obavijesti | 0

16. i 17. februara organizovana je Godišnja konferencija Fondacije Mozaik na kojoj su se okupili mladi ljudi iz 51 opštine, općine i grada, kao i predstavnici javnog, poslovnog i razvojnog sektora. Ovom Konferencijom, koja je organizovana u skladu sa epidemiološkim mjerama, gdje su prije samog događaja svi učesnici testirani na COVID19, Fondacija Mozaik je obilježila 20 godina rada.

Na Konferenciji su svečano potpisani Memorandumi o saradnji sa 18 općina, opština i gradova koje su zajedno sa Fondacijom Mozaik osigurale fond od 1,2 miliona KM bespovratnih sredstava za osobe iz dijaspore koje žele investirati u biznise u pomenutim općinama, opštinama i gradovima u kojima suvlasništvo imaju i osobe iz dijaspore.

Memorandum o saradnji je potpisao u ime Općine Ključ Općinski načelnik Nedžad Zukanović čime se potvrđuje da će partnerski doprinijeti razvoju Dijaspora programa Općine Ključ kroz kreiranje zajedničkog Fonda sredstava za dijasporu Općine Ključ, za aktivnosti podrške i finansiranje biznisa u narednom periodu.

Općina Ključ je izdvojila u svom Budžetu za ovu priliku 42.000 KM.

Više informacija  zainteresovani će dobiti putem javnog poziva koji će uskoro biti objavljen.