Krajiški načelnici danas potpisali Memorandume o razumijevanju s ciljem podrške u radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari

posted in: Arhiva | 0

Danas su u Sarajevu načelnici krajiških općina i gradova potpisali Memorandum o razumijevanju s ciljem podrške radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari – Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine. Podršku današnjem potpisivanju Memoranduma o razumijevanju prižio je i Premijer Unsko-sanskog kantona gospodin Mustafa Ružnić.

Prepoznavajući iskazanu zajedničku namjeru javno-pravnih kolektivitetau BiH da se u skladu sa raspoloživim finansijskim mogućnostima i prema propisima na nivou institucija BiH, pristupi organiziranoj i sistemskoj podršci radu Memorijalnog centra “Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine.

Potpisnici Memoranduma izjavljuju i svojim potpisima potvrđuju spremnost na saradnju u cilju podrške radu Memorijalnog centra “Srebrenica-Potočari Spomen obilježje” i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine.