EMITOVANA JANUARSKA EMISIJA ZA DIJASPORU

posted in: Arhiva, Dijaspora | 0

Gost januarske emisije je bio gospodin Amir Hadžić, koordinator  za dijasporu.
Velik broj građana općine Ključ privremeno živi i radi u inostranstvu i većina njih želi ostvariti saradnju sa matičnom općinom kao i dati svoj doprinos u razvoju općine. Općina Ključ već duži niz godina radi na uspostavljanju saradnje sa svojim građanima u dijaspori kroz organizaciju raznih sadržaja namijenjenih dijaspori, zajedničko ulaganje u infrastrukturne projekte, kulturno-sportsku saradnju i slično, ali ostvareni rezultati mogu biti i bolji.


Na teritoriji općine postoje i drugi akteri koji ostvaruju saradnju sa dijasporom, a radi se o kulturnim, sportskim i humanitarnim organizacijama, lokalnim poduzetnicima, lokalnim medijima, kao i mjesnim zajednicama koje imaju značajne veze sa dijasporom koja pomaže finansiranjem infrastrukturnih projekata.
Cilj nam je, ističe gospodin Hadžić, uspostavljanje povoljnog okruženja za dijasporu koja je spremna da podrži i promoviše razvoj općine Ključ u skladu sa Strategijom razvoja, izgradnja povjerenja i ostvarivanje   kontinuirane komunikacije sa dijasporom te uključivanje dijaspore putem partnerstva u razvoj privrede  općine Ključ.

U nastavku emisije poslušajte koje su to aktivnosti na području općine Ključ realizovane u saradnji sa dijasporom.

Emisija je emitovana 07.01.2020. godine u 13:00 sati, reemitovana isti dan u 19:00 sati, a biće reemitovana 11.01.2020. u 12:00 sati.

Emisiju možete poslušati na sljedećem linku: https://youtu.be/ntVmus5vgBM