Čestitka povodom Dana Armije R BiH 15. april

posted in: Arhiva | 0

Armija Republike Bosne i Hercegovine je temelj i garancija za očuvanje Bosne i Hercegovine kao suverene, nezavisne i slobodne države svih njenih naroda.

Povodom 15. aprila Dana Armije R BIH u ime općine Ključ i u svoje lično ime svim pripadnicima Armije R BiH upućujem iskrene čestitke.

Ovo je Dan kada su pripadnici naše Armije odlučili odbraniti svoje i naše domove, narod i državu, dan koji će pamtiti svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju BiH jedinstvenu i cjelovitu – onakvu za kakvu su se borili svi pripadnici Armije R BiH.

Posebnu zahvalnost i obavezu osjećamo prema onima koji nisu više sa nama, neka im je rahmet i pokoj duši. Oni su dali ono najviše što su imali – svoje živote. Upućujem izraze suosjećanja svim članovima porodica šehida i poginulih boraca.

Općinski načelnik

Nedžad Zukanović, prof.s.r.

Armija nastala iz želje i potrebe naroda da sačuva slobodu i dostojanstvo ovjekovječena je u srcima iskrenih patriota. Zahvaljujući hrabroj borbi Armije RBiH naša domovina je sačuvala teritorijalni integritet i međunarodnopravni subjektivitet.

Povodom obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke i dobre želje svim pripadnicima Armije R BiH, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije R BiH.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća

                       Emina Filipović, prof.s.r.