Fitness car Samir Bečić na prijemu kod Općinskog načelnika Zukanovića

posted in: Arhiva, Obavijesti | 0

Danas je Općinski načelnik Nedžad Zukanović ugostio našeg Ključanina, a svjetski poznatog fitness cara, Samira Bečića koji trenutno živi i radi u Houstonu, država Texas u SAD-u.

Bila je ovo prilika da načelnik Zukanović u jednom opuštenom razgovoru našeg sugrađanina upozna sa trenutnom situacijom u općini Ključ te da mu prezentira prilike i mogućnosti koje Ključ ima za ponuditi potencijalnim investitorima u različitim segmentima privrednog, društvenog i turističkog sektora. Zukanović je istakao da općina posebno prati uspjehe naših sugrađana koji žive u inostranstvu i koji iz različitih branši pokazuju pozitivne primjere posvećenog rada, tako da općina bar takve osobe medijski proprati na svojim web stranicama.

Također, Zukanović se zahvalio gospodinu Bečiću na velikoj promociji koju čini za svoj Ključ i za našu Bosnu i Hercegovinu u svijetu posebno istakavši njegov lični angažman na slanju pisama prema stotinu gradova i njihovim gradonačelnicima sa željom da dan 11. juli proglase “Danom Bosne i Hercegovine”.

Ovakvim angažmanom naših Bosanaca i Hercegovaca sigurni smo da se naša država predstavlja u najboljem svjetlu širom svijeta i lično i od srca sam sretan kada čujem ovako divne priče, istakao je načelnik Nedžad Zukanović.

Naravno bila je ovo prilika kojom se Samir zahvalio Općinskom načelniku na pozivu i jednom ugodnom i veoma zanimljivom i produktivnom razgovoru. Bečić je tokom razgovora predstavio svoj  rad i djelovanje u Houstonu, jer kako je naveo već skoro 31 godina je prošla kako je napustio Ključ i otisnuo se u svijet, ali ljubav prema Ključu, gradu u kojem je rođen, duboko je ukorijenjena i zato koristi svaku priliku i za posjetu i za promociju našeg Ključa u najboljem svjetlu.

Samir je iskoristio priliku i poklonio načelniku Zukanoviću svoju knjigu “REsync your life” uz posvetu “Općinskom načelniku, čovjeku velikog srca”.

Smatramo da smo danas bili u prisustvu još jednog čovjeka velikog srca!