Općina Ključ učestvuje u akciji LET'S DO IT – OČISTIMO ZEMLJU ZA JEDAN DAN

posted in: Arhiva | 0

Općinski načelnik općine Ključ, profesor Nedžad Zukanović je skladu sa  Ugovorom o provedbi projekta  LET'S DO IT – OČISTIMO ZEMLJU ZA JEDAN DAN – 2014 zaključenim sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK Bihać, provodi akciju čišćenja općine Ključ  dana  27 Aprila 2014.godine u kojoj će pored JU Općinski Fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu općine Ključ, Općine Ključ, JKP Rad Ključ uzeti učešće i javne ustanove škola općine Ključ, nevladine organizacije, udruženja općine Ključ,  te MZ općine Ključ. Koordinator akcije će biti lice Bender Amir, uposlenik JU Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu Ključ.

Aktivnosti u okviru Projekta  LET'S DO IT – OČISTIMO ZEMLJU ZA JEDAN DAN – 2014 su sljedeće:

Čišćenje javnih zelenih površina uz ulicu Branilaca BiH i Kulina bana. 
Čišćenje javnih površina, dvorišta u gradu i mjesnim zajednicama, podrumskih i tavanskih prostora u stambenim zgradama i objektima javnih ustanova i javnih preduzeća,
Utovar i odvoz na deponiju prikupljenog otpadnog materijala,
Nabavka i sadnja sezonskog cvijeća i ukrasnog grmlja u Ključu i Sanici na već formiranim površinama
Popravka parkovskih klupa i korpi za smeće u Ključu i Sanici,
Uklanjanje divljih deponija smeća uz glavne putne pravce
Čišćenje i uređenje obala rijeka Sane i Sanice
Pozivaju se svi građani općine Ključ, direktori javnih preduzeća i javnih ustanova, članovi ekoloških udruženja, udruženja ribara i lovaca da uzmu aktivno učešće u izvršenju aktivnosti predviđenih Projektom LET'S DO IT – OČISTIMO ZEMLJU ZA JEDAN DAN – 2014  uljepšavajući  prostor u kojem žive i rade. 
Posebno se apeluje na građane,  kućne savjete zgrada i Upravitelja zgrada,  direktore javnih preduzeća i javnih ustanova da organizuju čišćenje tavanskih i podrumskih prostora u stambenim zgradama i okoliša oko stambenih i javnih zgrada.
Odvoz prikupljenog otpada vršiće JKP “RAD” Ključ, a zbog nedostatka dovoljnog broja odgovarajućih motornih vozila i kontejnera mole se svi učesnici u navedenoj akciji da putem telefona obavijeste koordinatora ove akcije BENDER AMIR na telefon 037/ 661-324 ili mob. 061/ 396-947.