Federalni fond obećao pomoć Ključu za sanaciju objekata oštećenih poplavama

posted in: Dijaspora | 0

Federalni fond za pomoć stradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH je za prioritetnu obnovu u polavama pet najteže stradalih stambenih objekata u općini Ključ izdvojio 20.073 konvertibilne marke, saopćeno je iz Vlade F BiH. Direktor Fonda Jasmin Jaganjac danas je potpisao tripartitne ugovore na osnovu kojih obnova ovih objekata može početi, a sredstva će na računima korisnika biti dostupna već sutra.

Ujedno, Jaganjac je potpisao i ugovore o finansiranju izrade projektne dokumentacije za sanaciju dva klizišta na području općine Ključ. Ugovor vrijedan 3.510 KM odnosi se na finansiranje projektne dokumentacije za kliziše u Reizovićima, a drugim ugovorom Fond daje 819 KM kako bi bila napravljena projektna dokumentacija za klizište koje je na lokalitetu Hadžića uništilo dio ceste. Inače, same radove na saniranju ova dva klizišta finansira UNDP, koji je na sebe preuzeo i obnovu školske dvorane u Ključu.
U današnjim razgovorima sa zamjenikom načelnika Ključa Abdulahom Šistekom, direktor Jasmin Jaganjac je za ponedeljak najavio ponovnu posjetu ovoj općini, kako bi bile razmotrene mogućnosti za daljnju pomoć u saniranju posljedica ljetošnjih vremenskih nepogoda.
 
Prilog:Radio Ključ