Posjeta predstavnika Rotary distrikta iz Austrije našoj općini

posted in: Arhiva | 0

Predstavnici Rotary kluba boravili su u radnoj posjeti našoj općini te se sastali sa općinskim načelnikom prof. Nedžadom Zukanovićem. U radnoj posjeti bili su guvrener distrikta gospodin Heinz Schwarzl iz Austrije te g-đa Dragica Biuković predsjednica Rotary kluba iz Bihaća. Posjeta je upriličena kako bi se g. Schwarzl upoznao sa realizacijom projekta „pomoći poplavljenim područjima“ i u okviru ove posjete obišli su dvije porodice kojima je Rotary klub donirao pomoć u vidu ogrevnog drveta i peći. 

Kako je istakao guverner distrikta Austrije u okviru kojeg djeluje i Rotary klub Bihać g. Schwarzl i rotarijanci su se priključili pomoći područjima ugroženim poplavama. „Mi pokušavamo pomoći koliko god možemo, nismo u mogućnosti da spasimo svijet ali s vremena na vrijeme možemo pomoći ugrožnom stanovništvu” – kazao je Schwarzl.
Inače središnji Rotary klub iz Austrije donirao je poplavljenim područjima u BiH 150.000 eura pomoći. Samo u Ključu je donirano za petnaest porodica u Donjem Kamičku 700 metara kvadratnih laminata sa svim pripadajućim materijalom te za 18 porodica po pet metara ogrevnog drveta i peći. Općinski načelnik Nedžad Zukanović izrazio je svoje zadovoljstvo posjetom visoke delegacije Rotary kluba, predstavio im našu općinu te se zahvalio na svemu učinjenom Rotary klubu i njihovim članovima. Rotary je svjetska organizacija osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima, cijene i promovišu visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu šire dobru volju i razumijevanje u svijetu. U svijetu ima više od milion članova Rotary kluba a u našoj zemlji registrovano je jedanaest Rotary klubova. Izvor:www.media-kljuc.ba