Nova radna mjesta u Ključu: ASA PREVENT pokreće proizvodnju namještaja

posted in: Arhiva | 0

U proteklom periodu vođene su intenzivne aktivnosti u cilju stvaranja uvjeta za investiranje u Općinu Ključ od strane ASA PREVENT grupacije, koja je najveći izvoznik iz Bosne i Hercegovine u ovom trenutku i trenutno u BiH zapošljava preko 6 000 ljudi. Nakon date saglasnosti Vlade Unsko-sanskog kantona i upravljačkih struktura preduzeća SANOTAF d.o.o. Ključ, danas je između preduzeća Sanotaf d.o.o. Ključ i Društva za konsalting i upravljanje Athabasca Investment d.o.o. Sarajevo, koje je članica grupacije ASA PREVENT, potpisan ugovor o zakupu nekretnine koja se nalazi u Ključu. 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su premijer USK mr.sci. Izudin Saračević, predsjednik uprave ASA PREVENT grupacije Almir Jazvin sa saradnicima, Načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović, potpredsjednik Vanjsko-trgovinske komore Ahmet Egrlić, ministar privrede USK gdin. Vid Šantić, te ostali ministri u Vladi USK-a.

Bitno je napomenuti da su SUPOTPISNICI ovog Ugovora pored premijera Saračevića i gospodin Nedžad Zukanović, načelnik Općine Ključ, gđa. Rasima Dedić Šehić, direktorica Sanotafa, te direktor d.o.o. Athabasca, gdin. Eldin Dedović.  

Kako je ovo jedno veoma vrijedno ulaganje u općinu Ključ, te otvara mogućnost zapošljavanja naših sugrađana, Načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović, te direktorica gđa. Rasima Dedić Šehić podržavaju ovaj veliki i veoma vrijedan projekat i stavljaju se na raspolaganje investitorima iz ASA PREVENT grupacije za svu podršku i pomoć koja im bude potrebna u procesu pokretanja rada fabrike za proizvodnju namještaja.

Danas je također istaknuto je da će u narednom periodu na području Općine Ključ doći do značajnog zapošljavanja i da će u predstojećim mjesecima ova aktivnost rezultirati promjenom ekonomskog stanja u Ključu, ali i cijelom Unsko-sanskom kantonu.

 

 

 

 

 

More text goes here.