Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe u Ključu obilježen Dan Armije RBiH

posted in: Arhiva | 0

Predstavnici organa uprave općine Ključ zajedno sa delegacijom Vlade USK, porodicama šehida i poginulih boraca i građanima Ključa danas su posjetili šehidsko mezarje u Ključu te polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali počast poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Naši šehidi najzaslužniji su za opstojnost države, oni su utkali svoje živote za slobodu koju danas imamo – istaknuto je tokom posjete. Prisutnima su se obratili Smail Džaferagić u ime Općine Ključ kao i ratni komandant Hamdija Abdić Tigar i ovom prilikom uputili čestitke za Dan Armije svim građanima Ključa.

Obilazak šehidskih mezarja u povodu Dana Armije organizovan je u svim gradovima Unsko-sanskog kantona dok će centralna svečanost u povodu obilježavanja 24. godišnjice formiranja ARBiH biti održana danas u općini Sanski Most koja je ove godine domaćin obilježavanja ovog historijskog datuma za našu državu.  Tim povodom u ovoj općini planiran je niz prigodnih sadržaja u toku današnjeg dana, a u 14:00 h u zgradi kina “Sana” održati će se Svečana akademija.

Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila zvanična oružana snaga Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na našu zemlju. Osnovana je 15. aprila 1992. godine i taj dan se obilježava kao njen dan. Armija RBiH je branila ono što mnogi nazivaju idejom Bosne, a to je vjera da ljudi različitih religija, kultura i identiteta mogu živjeti skupa.

 

 

 

Izvor: media-kljuc.ba