Ambulantno vozilo – donacija HO Nova Nada iz Norveške

posted in: Arhiva | 0

Općinski načelnik Nedžad Zukanović jučer je posjetio Dom zdravlja Ključ gdje mu je predstavljeno vozilo koje je donirala HO Nova Nada iz Norveške. Naime radi se o potpuno opremljenom ambulantnom vozilu sa telemetrijom, koje će u budućnosti pomoći zaposlenicima da bolje i sigurnije tretiraju pacijente na putu prema bolnicama, prvenstveno prema Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Ovom prilikom načelnik se zahvalio članovima Nove Nade u Norveškoj, našoj dijaspori, a potom i predsjednici Nove Nade u Ključu Zdenki Krpan, što i dalje pomažu našoj općini u svim sferama. Također je istaknuo da je općina Ključ pomogla u adaptaciji kancelarije za Novu Nadu koja će biti završena u narednim danima. Imajući u vidu vrijednost i količinu do sada dopremljene humanitarne pomoći na područje općine Ključ, adaptacija kancelarije je najmanje ono što su kao općina mogli uraditi za njih.

Rune Knutsen, Norvežanin koji je član Nove Nade u Norveškoj će osposobiti ovo ambulantno vozilo i obučiti radnike Doma zdravlja Ključ odnosno vozače o svim mogućnostima koje ono pruža. Istaknuo je svoje zadovoljstvo što može pomoći Ključu i građanima Ključa, te je naveo da ce naš grad i u budućnosti pomagati i posjećivati.