Održana Smotra znanja, stvaralaštva, sposobnosti i sporta učenika osnovnih škola općine Ključ

posted in: Arhiva | 0

U sali Doma kulture u petak je održana Smotra znanja, stvaralaštva, sposobnosti i sporta učenika osnovnih škola općine Ključ. 

Direktorica Osnovne škole Sanica gospođica Azra Šulić je pozdravila goste, poželjela ugodno veče i tom prilikom istaknula kako su učenici tokom cijele godine marljivo učili i vrijedno radili, što se na kraju i pokazalo. Prisutnima se obratio i savjetnik Općinskog načelnika gospodin Amir Hadžić, u ime načelnika Nedžada Zukanovića i svih zaposlenih u Jedinstvenom organu uprave općine Ključ. Smotra je ujedno i prilika da se javnost naše općine upozna sa rezultatima svih obrazovnih ustanova. Općina Ključ ulaže napore u stvaranju što povoljnijih uslova za poboljšanje kvaliteta odgojno-obrazovnog rada, svjesni činjenice da ulaganjem u znanje krojimo bolju budućnost.

Amir Hadžić uručio je pohvale učenicima koji su ostvarili dobre rezultate na takmičenjima, a pripremljen je i kulturno-zabavni program gdje su akteri bili učenici osnovnih škola Ključ, Sanica i Velagići.

Na kantonalnoj Smotri znanja, stvaralaštva, sposobnosti i sporta koja će se održati u Bužimu, našu općinu u kulturno-umjetničkom kolažu predstavljat će učenici Osnovne škole Sanica.