OŠ Ključ proslavila svoj rođendan

posted in: Arhiva | 0

Osnovna škola „Ključ“ danas slavi svoj 21. rođendan za koji su nastavnici i učenici škole upriličili pravo rođendansko slavlje uz kulturno-zabavni i sportski program.

Prema programu proslave u 08.30 sati u holu škole je organizirana izložba učeničkih radova, nakon toga su održane sportske aktivnosti na igralištu ispred škole, a centralni dio svečanosti  upriličen je u Domu kulture Ključ gdje je održana tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija koju priređuju djeca sa nastavnicima. Uz bogat repertoar područnih škola  i centralne Osnovne škole Ključ, podijeljena su i priznanja najuspješnijim učenicima na kantonalnom, federalnom i državnom nivou, te zahvalnice svim pravnim i fizičkim licima koji nesebično pomažu rad škole.

U uvodnom obraćanju učenike je pozdravio i čestitao im Dan škole direktor škole Fuad Konjević.

„Na ovaj svečani dan sumiramo rezultate našeg truda i rada u protekloj godini, a bilo ih je puno. Zahvaljujem se učenicima, nastavnicima i roditeljima jer su svi zajedno doprinijeli da danas sa ponosom dočekamo ovaj dan“ – kazao je između ostalog direktor Konjević.

Pored brojnih roditelja, učenika i predstavnika javnog i političkog života naše općine današnjoj manifestaciji su prisustvovali i predstavnici prijateljske škole „Safvet-beg Bašagić“ iz Gradačca. Ove dvije škole već dugi niz njeguju prijateljske odnose, te se u to ime prisutnima obratio direktor škole Safvet-beg Bašagić.

U ime općine Ključ djeci i uposlenima Dan škole je čestitao Amir Hadžić, savjetnik Općinskog načelnika koji je istaknuo da je obrazovanje izuzetno važan segment našeg života za čije unapređenje i razvoj se zalaže i općina Ključ.

Zahvaljujući radu, trudu i rezultatima već školske 1996/97. godine  škola je dobila epitet najbolje škole u kantonu. Sve do danas su nastavili taj put i  zahvaljujući vrijednim učenicima, njihovim nastavnicima i ostalom osoblju škole, tradicionalno su među najuspješnijim školama u kantonu. O tome svjedoče brojni rezultati postignuti na općinskim, kantonalnim i državnim takmičenjima.

Ovu školsku godinu OŠ „Ključ“ je započela sa ukupno 501 učenikom raspoređenim u 23 odjeljenja, od čega 20 čistih i 3 kombinovana (13 odjeljenja razredne i  10 predmetne nastave). I ove godine škola je postigla zavidne rezultate na općinskim takmičenjima iz svih nastavnih oblasti, a najveći uspjeh na federalnom takmičenju iz matematike ostvario je učenik VII razreda Alen Hodžić s nastavnicom Subhijom Pervić osvojivši prvo mjesto.

Izvor: media-kljuc.ba