SEKCIJA CIVITAS OŠ “KLJUČ” – “BUDI INFORMISAN-BUDI SIGURAN”

posted in: Arhiva | 0

Učenici Osnovne škole ¸¸Ključ¨posjetili su Načelnika Općine Ključ gosp.Nedžada Zukanovića s kojim su razgovarali o aktivnostima koje učenici provode u sklopu sekcije ¨CIVITAS". Učenici su predstavili svoju temu ¸o sigurnosti na internetu i o onome što planira uraditi kako bi promovisala temu,a i uputila učenike i roditelje da što sigurnije koriste internet te ih upoznala o opasnostima koje vrebaju na internetu.

Sekcija CIVITAS je provela anketu u školi te saznala da 90% učenika koristi internet i da provode više od 4 h na internetu, a najviše posjećuju FACEBOOK,WHAT'S UP, INSTAGRAM stranice, a najmanje koriste za učenje, što je zabrinjavajuće. Sekcija Civitas je izradila info listiće  za učenike i roditelje sa jasnim savjetima o sigurnijem korištenju interneta. Učenici su održali edukativne radionice za učenike i roditelje.

Našu sekciju Civitas čini vrijedna ekipa učenika O.Š. "Ključ". Odlučni da radimo na svom projektu "Budi informisan-budi siguran", nastojimo da ukažemo na sve moguće opasnosti interneta. Sekcija Civtias naše škole ima u planu realizovati mnoge aktivnosti povodom ove teme. Općinski načelnik je razgovarao sa predstavnicima sekcije i obećao potpunu podršku u implementaciji projekata, te u skladu sa financijskim mogućnostima i finansirati dio projekta.