KLJUČKI ŠAMPIONI!

posted in: Arhiva | 0

Ovih dana u Unsko-sanskom kantonu održavaju se školska kantonalna takmičenja. Kako je općina Ključ uvijek bila prepoznatljiva po svojim talentima, tako je i danas kada našu općinu i svoje škole predstavljaju učenici osnovnih škola te MSŠ "Ključ"  s područja općine Ključ, na različitim kantonalnim takmičenjima. Odlučili smo ovaj članak posvetiti upravo njima uz naslov koji svakako zaslužuju.

Naime, učenici OŠ "Ključ" iz Ključa na kantonalnom takmičenju iz matematike osvojili su sljedeće pobjednička mjesta i zapažene rezultate za svoj uzrast: VII razred: 1. MJESTO – Amer Šabić,   5. MJESTO – Lamija Zukanović. Za uzrast VIII razreda 1. MJESTO osvojio je Alen Hodžić. Našim školarcima želimo da i dalje nastave nizati ovakve uspjehe osiguravajući bolju budućnost sebi i svojoj domovini.

Druga lijepa vijest nam stiže iz OŠ "Sanica". 

Na kantonalnom takmičenju iz CIVITAS-a – projekt građanin, učenici JU OŠ ''SANICA'' u Sanici su osvojili 2. mjesto sa svojim projektom ''MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO''. Razmišljali su globalno, a djelovali lokalno i ostvarili cilj! Zato, ova omladina na slici jeste budućnost naše države, ali i budućnost ‘’OPSTANKA, OSTANKA I NAPRETKA’’. Lako je pričati, pogotovo o onima koji su otišli… treba raditi, a ova djeca su pokazala da to znaju i hoće

Treća lijepa vijest nam stiže iz Mješovite srednje škole "Ključ"

Dana 28.03.2017.godine održano je Kantonalno takmičenje iz fizike.

Našu školu je predstavljalo pet učenika pod mentorstvom profesora Kesedžić Mehe.

Oblast A – Mehanika: Bašagić Amra i Kupinić Haris

Oblast B – Mehaničke oscilacieji talasi, Elektricitet i magnetizam: Šabić Emir

Oblast C – Optika i atomska fizik: Hamedović Ajla i Hadžić Anes

 

Učenik Šabić Emir osvojio je 1. mjesto iz oblasti B sa osvojenih 100 bodova.

Učenica Hamedović Ajla osvojila je 2. mjesto iz oblasti C sa osvojena 46 boda, a Hadžić Anes 3. mjesto sa osvojena 43 boda.

Oni su dokaz da se upornim i mukotrpnim radom postiže uspjeh.

 

Ovom prilikom Načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović čestita svim učenicima na ostvarenim rezultatima uz nadu da će i u narednom periodu pronositi ime Ključa kao mjesta gdje žive KLJUČKI ŠAMPIONI!  

Iskrene čestitke nastavnicima i profesorima koji su pripremali naše učenike koji i pored teških uslova za rad ipak pronalaze snagu i volju da svoja znanja prenesu na naše buduće doktore nauka, akademike, fizičare, matematičare. Neka nam i dalje na  ponos budu naši mladi stanovnici.

Izvor: Dio tekstova preuzet sa FB stranica OŠ "Ključ", OŠ "Sanica" i FB stranice "Prijatelji Ključa"