Načelnik Zukanović održao sastanak sa predstavnicima CMSR-a iz Slovenije

posted in: Arhiva | 0

IMG_3429

Jučer je u Općini Ključ održan sastanak s predstavnicima centra CMSR iz Slovenije a u vezi implementacije projekata Centra za upravljanje otpadom i projekata izgradnje prečistača otpadnih voda. Sastanku kojem je domaćin bio Načelnik Općine Ključ, Nedžad Zukanović prisustvovali su direktor CMSR-a gdin. Jež Gašpar, Safet Brčak, predsjednik uprave BCC Group, gdin. Željko prokurist Hidroinženjeringa te Mahir Hadžiabdić ispred ENOVE.

Jučerašnji sastanak organizovan je u skladu sa prethodnim sastankom održanim u Ljubljani 27.3.2017. godine. Razgovaralo se na temu aktuelnih projekata preciznije o projektu sanacije deponije i izgradnje malog centra za upravljanje otpadom-sortirnica i prečistača otpadne komunalne vode. Gospodin Jež Gašpar je prisutne na sastanku upoznao sa prioritetima CMSR-a o ulaganjima u općinu Ključ.

Kako su ovi projekti veoma bitni i od značaja za općinu Ključ, načelnik Zukanović je istakao svoje zadovoljstvo što je CMSR iskazao interes da u općini Ključ implementira svoje projekte koji su planirani za 2018. godinu. Općina Ključ pored Bosanskog Petrovca, Jajca i Donjeg Vakufa biće dio ovih projekata sanacije deponije i izgradnje moderne sortirnice jedinstvene u Bosni i Hercegovini, kazao je gospodin Mahir Hadžiabdić.

IMG_3428    IMG_3426