Svečana ceremonija obilježavanja početka provedbe planova zbrinjavanja pasa u Ključu

posted in: Arhiva | 0

_DSC0344

Juče je u Ključu u dvorištu JU “Veterinarska stanica” održana svečana ceremonija obilježavanja početka provedbe planova zbrinjavanja pasa u Ključu. Na ovoj svečanosti dodijeljena su priznanja svim relevantnim osobama koje su učestvovale u radionicama organizovanim od strane UNDP-a i IFAW-a, a koji su doprinijeli izgradnji pomenutih planova, ali i onima koji svojim angažmanom čine napore kako bi se brojnost populacije pasa na našim ulicama već sada smanjila.

_DSC0430         _DSC0428

Općinski načelnik Nedžad Zukanović se zahvalio svim prisutnim na zalaganju za izradu planova te im uručio priznanja. Zajedno sa vodećim veterinarom Međunarodnog fonda za dobrobit životinja IFAW-a, Kate Loeffler svečano je otvorio opremljene prostorije JU “Veterinarska stanica”. Bitno je napomenuti da su opremu za zbrinjavanje pasa dobili kako JU “Veterinarska stanica” Ključ tako i Veterinarska stanica “Imširević” koja će značajno unaprijediti provedbu planova za zbrinjavanje pasa u Ključu.

Za projekt provedbe planova zbrinjavanja pasa u Ključu zadužena je Služba za civilnu zaštitu Općine Ključ koja je zajedno sa šefom službe Arminom Čahutom radila u proteklom periodu na donošenju ovog plana te će za njegovu implementaciju u saradnji sa veterinarskim stanicama ista biti nosilac projektnih aktivnosti.

_DSC0240 (1)

_DSC0259

_DSC0302

_DSC0238

_DSC0425

_DSC0328