U toku implementacija projekta uređenja sale Općinskog vijeća

posted in: Arhiva | 0

Ovih dana Općina Ključ je počela sa implementacijom projekta uređenja sale Općinskog vijeća. Trenutno predviđeni radovi projektom se odnose na zamjenu postojeće stolarije na sali Općinskog vijeća, u hodnicima i zamjena stolarije u kancelarijama Centra za socijalni rad.

Projekt je finansijski podržan od Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša iz namjenskih sredstava iz ekoloških naknada za 2018. godinu.

Općina Ključ svake godine navedenom ministarstvu aplicira s projektima u svrhu energetske efikasnosti te je i ovaj projekt urađen u skladu sa predviđenim sredstvima ministarstva.

Izvođač radova za ovaj projekt je firma HDI d.o.o. iz Sarajeva

Pored zamjene stolarije, predviđeno je i unutrašnje uređenje sale Općinskog vijeća te nabavka novog namještaja te izvršenje neophodnih radova predviđenih ovim projektom. Ovaj dio projekta će se implementirati kroz projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji implementira UNDP, a koji je finansijski podržan od Vlada Švicarske i Švedske.

Na forumu građana održanom 30. aprila 2019. godine projekat uređenje sale OV-a je izglasan kao prioritetan i od važnosti za sve građane s područja općine Ključ i njenih mjesnih zajednica.