Potpisan Ugovor o sufinansiranju i realizaciji projekta „Sanacija i modernizacija puta Sanica – Vrelo“

posted in: Nekategorisano | 0

Jučer je u Banjoj Luci, od strane Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije koga zastupa v.d. direktor dr. Marko Aćić i Općinskog načelnika Općine Ključ, Nedžada Zukanovića, potpisan Ugovor o sufinansiranju projekta infrastrukture na području općine Ključ.
Predmet ovog Ugovora je sufinansiranje i realizacija projekta „Sanacija i modernizacija puta u naselju Vrelo“, općina Ključ.
Rješavajući po zahtjevu općine Ključ, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije je saglasan da će finansirati realizaciju ovog projekta u iznosu od 40.000,00 KM, a Općina Ključ će obezbijediti razliku sredstava.

Općinski načelnik, gospodin Nedžad Zukanović, zahvalio se donatoru sredstava i istakao efekte ovog projekta, a to su, prije svega: saniranje i modernizacija puta u dužini od 1000 m, stvaranje uslova za povratnike u MZ Sanica, bolja saobraćajna povezanost naselja Vrelo sa MZ Sanica, razvoj tolerancije u multietničkoj sredini te povećanje broja turista u posjeti ovoj mjesnoj zajednici i izvoru rijeke Sanice.
Realizacija projekta slijedi u narednoj godini.