Općinski načelnik Nedžad Zukanović pomaže ključke penzionere

posted in: Arhiva | 0

Općinski načelnik, gospodin Nedžad Zukanović je prije nekoliko dana održao sastanak sa Udruženjem penzionera općine Ključ. Na tom sastanku razgovaralo se o teškom položaju penzionera koji imaju penzije ispod najniže zagarantovane penzije.

Tokom razgovora s predstavnicima udruženja penzionera koji su dostavili spisak od 48 penzionera, Općinski načelnik, gospodin Zukanović odlučio je da pred nastupajući Ramazanski bajram pomogne upravo penzionerima s najnižom penzijom.

Njih šesnaest će dobiti iznos od 100,00 KM, dok će njih trideset i dvoje dobiti iznos od 50,00 KM.

Načelnik Zukanović je i ranije pomagao ovu populaciju naše općine, a danas je ovo prvi put da se direktno penzionerima pomogne finansijski. Novac je prebačen na račun Udruženja penzionera koji će dalje vršiti podjelu svojim članovima koji se nalaze na spisku koji su upravo oni napravili.

“O ovoj populaciji stanovništva naše općine treba da obratimo posebnu pažnju pogotovo danas kada životne namirnice iz dana u dan poskupljuju. Općina Ključ će i u budućnosti nastojati da značajnije pomogne rad ovog udruženja, ali i penzionere kroz ostale vidove pomoći”, istakao je Zukanović.