OŠ “Sanica” proslavila Dan škole i jubilej – 10 godina od osnivanja

posted in: Arhiva | 0

dig

Povodom 9. maja Dana OŠ “Sanica” sinoć je u osnovnoj školi Sanica održana svečana priredba povodom Dana škole. OŠ “Sanica” je proslavila svoj prvi jubilej, deset godina od osnivanja. Bila je ovo prilika da učenici prisutnim zvanicama i građanima pokažu svoja umijeća recitovanja, pjevanja, folklora i drame.

Povodom Dana škole prisutne je pozdravila direktorica škole Azra Šulić koja je prisutne upoznala s radom škole i uspjesima učenika OŠ “Sanica”. Potom se gostima obratio kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta gospodin Muhamed Ramić koji je izrazio veliko zadovoljstvo što danas škola slavi svoj prvi jubilej, jer je i sam bio polaznik ove škole. Nakon ministra prisutne je pozdravio i Općinski načelnik Nedžad Zukanović koji je vrlo emotivno pričao o radu u ovoj školi, ali i koji se prisjetio nastavnika i učitelja koji više nisu sa nama, a koji su ostavili dubok trag u obrazovanju OŠ “Sanica”. Od zvanica još su se obratili bivši direktor škole, Ferid Harambašić, Amir Hadžić, tadašnji ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a te efendija Bahrija Kadušić.

Učenici osnovne škole su pripremili bogat kulturno-zabavni program, a zatim su nagrađeni odlični učenici od I-IX razreda i oni koji su ostvarili zavidne rezultate na općinskim i kantonalnim takmičenjima. Također, dugogodišnji radnik OŠ “Sanica”, nastavnik  Redžo Selman je ispraćen u penziju uz iskrene čestitke za duge i ugodne penzionerske dane.

Po završetku priredbe za sve građane i učenike pripremljeno je iznenađenje odnosno velika torta koju je obezbjedio načelnik Zukanović Nedžad. Druženje zaposlenika osnovne škole i zvanica nastavljeno je u restoranu “Avlija”.

 

dig

sdr

dig

 

cof