Ključ: Emitovana 8. emisija za dijasporu u okviru projekta “Dijaspora za razvoj (D4D)”

posted in: Dijaspora | 0

Earth_

JP “Radio Ključ” d.o.o.  Ključ je u utorak 08.05.2018. godine  emitovalo 8. emisiju za dijasporu u okviru projekta “Dijaspora za razvoj (D4D)” koji predstavlja partnerstvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine (MLJPI) i Vlade Švicarske u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini. Emisija je emitovana u 13:00 sati, a reemitovana isti dan u 19:00 sati, a biće reemitovana i u subotu u 12:00 sati.

U prvom dijelu emisije predstavljen je rad JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Ključ koja se bavi kulturno-obrazovnim segmentom u našoj lokalnoj zajednici.  Adis Egrlić, direktor ustanove, dostavio nam je informaciju o radu Centra za kulturu i obrazovanje u protekloj godini, realizovanim aktivnostima, provedenim projektima, sadržajima koje nude mladima u općini Ključ itd.

U drugom dijelu emisije  predstavili smo rad Udruženja ljubitelja prirode “Eko-sport Ključ”  koje se bavi  uređenjem i zaštitom okoliša, otkrivanjem i uređenjem kulturno-historijskih i prirodnih vrijednosti, kretanjem u prirodi, edukacijama, promocijama turističkih potencijala, druženjem  itd.

U trećem dijelu emisije  naveli smo najznačajnije događaje koji su obilježili mjesec april u Ključu.

Emisiju možete poslušati na sljedećem linku: https://youtu.be/nKo3rN9kolY