Dan Armije RBiH- Obilazak šehidskih mezarja

posted in: Arhiva | 0

Danas je Dan Armije Republike BiH a nizom prigodnih sadržaja proteklih dana se na prostoru našeg kantona obilježava 22. godišnjica od formiranja ARBiH kao i devete godišnjice formiranja 2. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH.U povodu Dana Armije RBiH danas je u Ključu upriličena posjeta centralnom šehidskom mezarju. Delegacija općine Ključ, predstavnici boračkih udruženja te građani Ključa u velikom broju posjetili su šehidsko mezarje kako bi polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali dužnu počast šehidima i poginulim borcima Armije Bosne i Hercegovine.

A u povodu dana Armije danas je na gradskoj plaži Alina luka, upriličeno cjelodnevno druženje demobilisanih boraca u organizaciji ORVI Ključ. Savez za sport i rekreaciju invalida Ključ priredio je ovom prilikom tradicionalne sportske igre invalida općine Ključ. Centralna svečanost obilježavanja 9. godišnjice formiranja Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 22. godišnjice formiranja Armije RBiH, danas će biti upriličena u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću. Ceremoniji obilježavanja prisustvovat će visoki vojni dužnosnici, predstavnici civilnih vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona i općina, te predstavnici međunarodnih vojnih organizacija i vojno-diplomatskog kora akreditovani u BiH, kao i predstavnici boračkih asocijacija i drugi gosti i zvanice.

 

     
Čestitka Općinskog načelnika i Predsjedavajuće Općinskog vijeća povodom Dana Formiranja Armije R BiH
 
Povodom 15. aprila dana Armije R BIH u ime organa uprave općine Ključ i u svoje lično ime svim pripadnicima armije R BiH upućujem iskrene čestitke. Ovo je Dan kada su pripadnici naše Armije odlučili odbraniti svoje i naše domove, narod i državu, dan koji će zajedno proslaviti svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju BiH jedinstvenu i cjelovitu – onakvu za kakvu su se borili svi pripadnici Armije R BiH. Posebnu zahvalnost i obavezu osjećamo prema onima koji nisu više sa nama, neka im je rahmet i pokoj duši. Oni su dali ono najviše što su imali -svoje živote. Upućujem izraze suosjećanja svim članovima porodica šehida i poginulih boraca.
Sa željom da budućnost provedemo u miru, sreći i blagostanju u zajedničkoj domovini Bosni Hercegovini još jedanput upućujem iskrene čestitke povodom 15 aprila Dana formiranja armije R BiH!
 
   Općinski načelnik 
Nedžad Zukanović, prof
 
 
Povodom 15. aprila Dana formiranja Armije R BIH, u ime vjećnika Općinskog vijeća Ključ  i u svoje lično ime svim pripadnicima Armije R BiH upućujem iskrene čestitke. Ovo je Dan kada su pripadnici naše armije odlučili odbraniti svoje i naše domove, narod i državu, dan koji će zajedno proslaviti svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju BiH jedinstvenu i cjelovitu – onakvu za kakvu su se borili svi pripadnici Armije R BiH. Posebnu zahvalnost i obavezu osjećamo prema onima koji nisu više sa nama, oni su dali ono najviše što su imali – svoje živote. Upućujem izraze suosjećanja svim članovima porodica šehida i poginulih boraca. Sa željom da budućnost provedemo u miru, sreći i blagostanju u zajedničkoj domovini Bosni Hercegovini još jedanput upućujem iskrene čestitke povodom 22-e godišnjice formiranja Armije R BiH 
 
 Predsjedavajući Općinskog vijeća
      Adem Crnalić