Održana XX sjednica Općinskog vijeća Ključ

posted in: Arhiva | 0

U četvrtak je u Ključu održana dvadeseta redovna sjednica Općinskog vijeća općine Ključ. Dnevnom redu, koji se sastojao od šesnaest tačaka, dodata je još jedna tačka, odnosno pismo radnika DI Sanice u kojem od Općinskog vijeća traže podršku i bržu realizaciju namjere ŠPD Unsko-sanskih šuma da otkupi ovo preduzeće, zaposli značajan boj radnika i krene u proizvodnju. Vijeće se očitovalo po ovom pismu uz zakljujčak koji bi se uputio Vladi kantona da uvrsti pitanje DI Sanice u dnevni red prve naredne sjednice kantonalne skupštine koja na kraju treba dati saglasnost Unsko-sanskim šumama za ovaj poslovni potez.

Vijeće je usvojilo i odluku o djelatnosti javnih praking prostora uz manje izmjene kod visine cijena. Odlukom je predviđeno sedam javnih parkirališta na kojima bi bio naplaćivan parking na području općine. Odlukom je naznačeno koji su to javni parkinzi i način poštivanja i primjenjivanja. Želja općinske službe koja je predlagač ove odluke, bila je da se stekne navika plaćanja javnog parkirališta i samog korištenja a što će doprinijeti ljepšoj slici grada. Služba smatra neophodnim da zaživi ova odluka a eventualne manjkavosti ili neophodne dopune odluke dorađivaće se kroz samu primjenu. Ovo je prvi put da je ovakva odluka donesena za područje našeg grada.

Usvojena je i Odluka o promjeni statusa zemljišnih nekretnina u državnoj svojini, Odluke o dodjeli neizgrađenog građevinskog zemljišta u Donjoj Sanici i Industrijskoj zoni Velagići. Vijećnici su u izvornom obliku, kako je i predložena, usvojili odluku o utvrđivanju radnog vremena u gostiteljskoj djelatnosti, djelatnosti obrta i srodnih djelatnosti, trgovinskoj djelatnosti, igara za zabavu i igara na sreću na području općine Ključ.

Do kraja sjednice prihvaćene su informacije o radu ŠPD Unsko-sanske šume, podružnice Šumarije Ključ, Informacija o radu i akivnostima Merhameta za proteklu godinu kao i Informacija o materijalnom položaju penzionera u 2013. godini.

Prilog:Radio Ključ