Svečano otvoreno odjeljenje suda u Ključu

posted in: Dijaspora | 0

Danas je u Ključu svečano ozvaničen početak rada odjeljenja suda u Ključu. Ovom događaju prisustvovali su visoki sudski zvaničnici te predstavnici općinskih i kantonalnih vlasti, gotovo svi članovi općinskog vijeća Ključ, Ministar pravosuđa i uprave Andrej Mamontov te brojni Ključani. Kako je i najavio u jednoj od svojih ranijih posjeta, Enes Selman predsjednik općinskog suda Sanski Most, istakao je kako će učiniti sve da odjeljenje suda u Ključu počne sa radom do kraja desetog mjeseca.danas je ozvaničeno otvorenje odjeljene suda u Ključu koji će od ponedjeljka 27. oktobra početi raditi svakodnevno na svojim poslovima.

Evo šta je tim povodom kazao Enes Selman predsjednik Općinskog suda Sanski Most:

Nakon višegodišnjih nastojanja predstavnika lokalnih vlasti da se u Ključ vrati odjeljenje suda, došlo je do izmjene Zakona o sudovima a samim tim vraćeno je i odjeljenje suda Ključu koje će od sada raditi svakim radnim danom.

Svoje zadovoljstvo otvaranjem odjeljenja suda u Ključu nije krio ni Općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović:

U zadnjih nekoliko mjeseci zgrada suda u Ključu je potpuno renovirana, uvedeno je grijanje i tehnički je poptpuno osposobljena za rad. U međuvremenu je zgrada suda u Ključu uvezana i u sistem automatskog upravljanja predmetima, čime je otklonjena i posljednja prepreka za nesmetan rad odjeljenja suda u Ključu. Vlada Unsko-sanskog kantona i Ministarstvo pravosuđa uložilo je mnogo napora i značajna sredstva u obnovu zgrade suda u Ključu. U nastavku poslušajte izjavu Andreja Mamontova ministra pravosuđa i uprave USK-a:

Prilog: Radio Ključ