UNDP i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u posjeti općini Ključ

posted in: Dijaspora | 0

Danas je u prostorijama općine Ključ održan sastanak delegacije UNDP, Ministarstva ljudskih prava i izbjeglica i članova Razvojnog tima na čelu sa Općinskim načelnikom.Razgovarano je na temu dosadašnje saradnje i aktivnosti koje su provedene na području naše općine u okviru projekta „Migracije i razvoj“ kao i o proširenju i mogućim oblicima buduće saradnje.

 

Općinski načelnik je prisutne upoznao sa načinima i oblicima komunikacije sa dijasporom, posebno skrenuo pažnju na promociju baze podataka koja se nalazi na zvaničnoj stranici općine Ključ, emitovanje radio emisije za dijasporu te aktivnostima vezanim za zasnivanje zasada malina. 
Gosti su iznijeli informacije o predviđenim novim oblicima saradnje, gdje bi i naša općina mogla uzeti učešće. 
Obzirom na dosadašnju pozitivnu praksu sa UNDP i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Općina će podržati dogovorene modalitete i projekte iz Strategije razvoja u cilju stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta za sve one koji žele ulagati na njenom prostoru. Ovim putem pozivamo građane Ključa koji žive i rade izvan naše države da se na sljedećem linku registruju u bazu podataka za dijasporu Općine Ključ: http://opcina-kljuc.ba/dijaspora-sve.htm