Čestitka povodom Dana Armije R BiH

posted in: Arhiva | 0

Povodom 15. aprila dana Armije R BIH u ime Organa uprave općine Ključ i u svoje lično ime svim pripadnicima armije R BiH upućujem iskrene čestitke.
Ovo je Dan kada su pripadnici naše Armije odlučili odbraniti svoje i naše domove, narod i državu, dan koji će zajedno proslaviti svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju BiH jedinstvenu i cjelovitu – onakvu za kakvu su se borili svi pripadnici Armije R BiH.

Posebnu zahvalnost i obavezu osjećamo prema onima koji nisu više sa nama, neka im je rahmet i pokoj duši. Oni su dali ono najviše što su imali -svoje živote.
Upućujem izraze suosjećanja svim članovima porodica šehida i poginulih boraca.
Sa željom da budućnost provedemo u miru, sreći i blagostanju u zajedničkoj domovini Bosni Hercegovini još jedanput upućujem iskrene čestitke povodom 15 aprila Dana formiranja Armije R BiH!
 
Općinski načelnik Nedžad Zukanović, prof.
 
Armija nastala iz želje i potrebe naroda da sačuva slobodu i dostojanstvo ovjekovječena je u srcima iskrenih patriota. Zahvaljujući hrabroj borbi Armije RBiH naša domovina je sačuvala teritorijalni integritet i međunarodnopravni subjektivitet. 
Povodom obilježavanja 23-e godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke i dobre želje svim pripadnicima Armije R BiH, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije RBiH.
Posebnu zahvalnost i obavezu osjećamo prema onima koji nisu više sa nama, oni su dali ono najviše što su imali – svoje živote. Upućujem izraze suosjećanja svim članovima porodica šehida i poginulih boraca.
 
Predsjedavajući Općinskog vijeća
      Adem Crnalić,