Dan Armije RBiH:Posjeta šehidskom mezarju u Ključu

posted in: Arhiva | 0

Predstavnici organa uprave općine Ključ predvođene općinskim načelnikom prof. Nedžadom Zukanovićem, zajedno sa delegacijom Kantonalnog ministarstva za pitanja boraca, te porodicama šehida i poginulih boraca i građanima Ključa danas su posjetili šehidsko mezarje u gradu Ključu, te polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali počast poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Naši šehidi najzaslužniji su za opstojnost države u koju su utkali i svoje živote za slobodu koju danas imamo. Prisutnima su se kratko obratili predstavnici ministarstva za pitanja boraca, te Općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović koji je ovom prilikom uputio i čestitku u povodu Dana Armije svim građanima Ključa. Nakon posjete šehidskom mezarju, delegacije su se uputile na Trg Alije Izetbegovića gdje je na spomen obilježju svim žrtvama proteklog rata, također položeno cvijeće i proučena fatiha.
Obilazak šehidskih mezarja u povodu Dana Armije organizovan je u svim gradovima Unsko-sanskog kantona, dok će u srijedu 15. aprila u Bihaću biti upriličena centralna svečanost u povodu obilježavanja 23. godišnjice formiranja ARBiH. Izvor: www.media-kljuc.ba