Zamjenjen dio stolarije na zgradi općine Ključ i Radio Ključu

posted in: Arhiva | 0

Ovih dana završen je projekat zamjene dijela stolarije na zgradi administrativnog objekta općine Ključ. Radi se o implementaciji II faze ovog projekta u okviru kojeg je izvršena zamjena 12 prozora  na prednjoj strani zgrade.Sredstva za ovaj projekat obezbjeđena su iz sredstava ekoloških naknada Ministarstva za prostorno građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK za 2014.godinu. 

U 2014.godini implementirana je I faza ovog projekta u okviru kojeg je zamjenjen 31 prozor na zgradi Općine, a sredstva su obezbjeđena iz sredstava ekoloških naknada za 2013.godinu. Ovim projektom Općina Ključ ulaže napore u unaprijeđenju energetske efikasnosti administrativnog objekta. Općina Ključ je aplicirala na nekoliko projekata kako bi se osigurala sredstva za zamjenu preostalog dijela stolarije i time se poboljšala energetska učinkovitost koja bi dovela do smanjenja potrošnje energenata u zimskom periodu.
U okviru istog projekta ovih dana završeni su radovi i na cjelokupnoj zamjeni stolarije u prostorijama JP “Radio Ključa”. Kolektiv preduzeća se ovim putem zahvaljuje Općinskom načelniku Nedžadu Zukanoviću koji je i bio glavni inicijator da se izvrši zamjena stolariju u prostorijama preduzeća.