Započeto postavljanje termoizolacione fasade na objektu tehničke škole u Ključu

posted in: Arhiva | 0

Na objektu srednje tehničke škole u Ključu vrše se radovi na postavljanju termoizolacione fasade, a čija vrijednost radova iznosi 200.000 KM. Obnova ovog školskog objekta odvija se u okviru Plana energetske efikasnosti javnih ustanova Razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Vlade USK-a.Ovaj projekt zajednički finansiraju UNDP sa 50% iznosa sredstava, 25% je finansiran od strane Vlade USK-a, odnosno, Ministarstva obrazovanja i Ministarstva za građenje i prostorno uređenje. I 25% je finansiran od strane općine Ključ i općinskog načelnika Nedžada Zukanovića koji su uključili sve svoje kapacitete u uspješnu realizaciju projekta. 

Radovi podrazumijevaju potpunu obnovu vanjskog izgleda škole, fasade sa izolacijom i izmjenom stolarije. “U prvoj fazi obnove ovog srednjoškolskog objekta, koji je finansiran od strane Evropske unije, iz programa oporavka od poplava a čiji je implementator također bio UNDP, uloženo je 247.000 KM” – kazala nam je direktorica MSŠ Ključ Indira Zukanović.

Podsjećamo da je tom prilikom urađena rekonstrukcija krova,odnosno zamjena određenih dijelova krovnog pokrivača, iznad fiskulturne sale i radionica, potom, izvršena je izmjena poda fiskulturne sale, jedan dio unuarnje fasade kao i dio stolarije. Urađen je i sistem drenaže oborinskih voda oko objekta škole. Ovome dodajmo još da je MSŠ Ključ dobila vrijednu donaciju od strane UNICEF-a, nov namještaj za opremnje tri učionice kao i opremu za tri kabineta, fiziku, hemiju i biologiju a od strane federalnog ministarstva obrazovanja kompletnu novu opremu za fiskulturnu salu u vrijednosti od 20.000 KM.

 
 

 

 

Izvor: www.media-kljuc.ba