Dvadeset i šest poljoprivrednika iz Ključa registriralo obrt

posted in: Arhiva | 0

Danas je u Ključu upriličeno potpisivanje ugovora između predstavnika Službe za zapošljavanje USK-a i poljoprivrednika koji su aplicirali na programe zapošljavanja i samozapošljavanja u poljoprivredi. Interes poljoprivrednika i javnosti u USK-u za ovaj Program poticaja i raspisani Javni poziv bio je iznad očekivanja, što je rezultiralo velikim brojem prijavljenih aplikanata iz USK. 

 

 

Ukupan broj prijavljenih aplikanata za korištenje ovih poticajnih sredstava iz USK je 223 ili 39% od ukupnog broja prijavljenih u svim kantonima – istakao je Rifat Dolić direktor Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona.

Rifat Dolić, direktor Službe za zapošljavanje USK:

 

Iz općine Ključ na ovaj Javni poziv prošlo je 26 korisnika koji su danas potpisali ugovore. Dvadeset i pet u okviru samozapošljavanja i jedan registrovani obrtnik u programu zapošljavanja.

Jasim Hadžić, šef Biroa rada Ključ: 

 

Program će trajati, kako je rečeno, tri godine, gdje će korisnicima biti plaćani troškovi za doprinose. Do sada je na području općine Ključ bilo registrovano 48 poljoprivrednih djelatnika, a sa 26 novih, u sistemu su ukupno 74 poljoprivredna proizvođača.

Općina Ključ i općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović u svakoj prilici pomažu poljoprivrednicima u granicama svojih mogućnosti, a svoje zadovoljstvo, činom potpisivanja ugovora izrazio je i općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović. Ovim će i određen broj ključana bit će brisan sa evidencije nezaposlenih Biroa za zapošljavanje.

Nedžad Zukanović, načelnik općine Ključ:

 

 

   

Izvor: www.media-kljuc.ba