AMBASADOR TURSKE U BIH NJ.E. CIHAD ERGINAY U POSJETI OPĆINI KLJUČ

posted in: Arhiva | 0

Njegova Ekselencija gospodin Cihad Erginay, ambasador Republike Turske u BiH danas je na čelu visoke delegacije ove zemlje posjetio općinu Ključ. U delegaciji bili su između ostalih i predstavnici Turske agencije za razvoj i koordinaciju TIKA-e na čelu sa gospodinom Surejjom Polatom. Tursku delegaciju primio je općinski načelnik Nedžad Zukanović, sa svojim saradnicima, predstavnicima zakonodavne vlasti Općine, izvršne vlasti kantona, predvođene premijerom Izudinom Saračevićem i lokalnim poduzetnicima koji su održali zajednički sastanak.

Centralni dio posjete delegacije Turske na čelu sa NJ.E. ambasadorom Cihadom Erginayem bila je posjeta Dječijem vrtiću "Ljiljan", odnosno svečano otvaranje ovog objekta u koji je Turska agencija za razvoj i koordinaciju TIKA uložila oko 250,000.00 KM. Tom prilikom je obnovljena fasada na objektu vrtića, zamijenjen krov, uređene untrašnje prostorije kao i vanjska igranioca za djecu i ograda oko objekta.

Ovome činu nazočili su i brojni građani općine Ključ. Djeca dječijeg vrtića "Ljiljan" na sebi svojstven način, pjesmom i dječijom razdraganošću pozdravili su nesvakidašnje posjetioce vrtića Ljiljan.

U znak zahvalnosti direktor vrtića Ljiljan, Mujaga Selman uručio je NJ.E. ambasadoru Erginayu skromne poklone koje su dobili i predstavnici TIKA-e i lokalnog organa uprave na ogromnom angažmanu prilikom realizacije ovog projekta od velikog značaja za općinu Ključ i njene stanovnike.

Evo šta su ovom ptilikom izjavili sudionici današnjih događanja u Ključu.

Surejja Polat, zamjenik generalnog predsjednika TIKA-e:

Mujaga Selman, direktor JU Dječiji vrtić "Ljiljan": 

NJ.E.Cihad Erginay, ambasador Republike Turske u BiH: 

Nedžad Zukanović, načelnik općine Ključ: