PREDSTAVNICI TURSKO-BOSANSKOG KOLEDŽA U POSJETI NAČELNIKU ZUKANOVIĆU

posted in: Arhiva | 0

Općinski načelnik Nedžad Zukanović jučer je primio predstavnike Tursko-bosanskog koledža Unsko-sanskog kantona. Naime, razlog posjete je  predstavljanje ove škole i uspjeha koje ista postiže na državnom i međunarodnom nivou. Učenik ove škole, naš ključanin Emir Crnolić sa kolegom Sandijem Ramićem je učestvovao na naučnoj Olimpijadi BOSEPO u Sarajevu u periodu od 26-27.02.2016.

Ovi učenici su ostvarili zapažene rezultate gdje je njihov projekt "PLANT LAMP" osvojio zlatnu medalju. Naime, ovdje se radi o projektu gdje su učenici pronašli način za dobijanje elektriciteta iz zemlje i time uspjeli steći certifikat za učešće na GOLDEN CLIMATE Olimpijadi u Keniji, Afrika, na prestižnom svjetskom takmičenju u zaštiti okoline.

Naša je zemlja puna mladih talenata i ovo je idealna prilika da to svijetu i pokažemo i pomognemo naše najbolje ambasadore znanja, istakao je načelnik Zukanović. Pošto, učešće na jednoj ovakvoj Olimpijadi zahtjeva značajna finansijska sredstva, načelnik Zukanović je obećao da će u skladu sa svojim mogućnostima podržati rad mladih učenika, kako bi isti u najboljem svjetlu predstavili našu domovinu i postigli još zavidnije rezultate.