Prevent BH u potrazi za radnom snagom

posted in: Arhiva | 0

Predstavnici Prevent grupacije su u ponedjeljak, 11. aprila, u prepunoj sali Općinskog vijeća općine Ključ održali prezentaciju čime su zainteresirane građane upoznali sa misijom, idejama koje zastupaju tokom poslovanja i ciljevima u budućnosti. Simbolično je što je jučer bilo tačno mjesec dana od potpisivanja Ugovora o zakupu nekretnine između preduzeća Sanotaf d.o.o. Ključ i Društva za konsalting i upravljanje Athabasca Investment d.o.o. Sarajevo, koje posluje u sastavu Prevent grupacije. Da je pokretanje fabrike namještaja u Ključu ozbiljnog karaktera, govori i činjenica da su 24 naša sugrađanina već otputovala u Njemačku kako bi prošli određenu obuku.

Moderator prezentacije bio je gospodin Mitja Hauser koji je istaknuo da će za početak biti zaposleno do 100 radnika, a u budućnosti još toliko.  Sagovornici su bili Ismir Korjenić i Tarik Kadrispahić, koji su građanima dodatno pojasnili detalje koji se tiču zaposlenja u budućoj fabrici namještaja.

Pri završetku prezentacije, prisutnima se obratio i Općinski načelnik Nedžad Zukanović istaknuvši povjerenje firmiPrevent BH, a na osnovu dosadašnjeg profesionalnog odnosa prema poslovanju. Proizvodnja u drvnoj industriji je ključka tradicija. Počeci su teški, ali uz puno strpljenja bit će i rezultata.Načelnik je istaknuo potporu za ovaj ozbiljan projekat u ime lokalne zajednice, a očekuje se i podrška Vlade USK.