Poziv za aktivno učešće u projektu LET'S DO IT – OČISTIMO ZEMLJU ZA JEDAN DAN

posted in: Arhiva | 0

Općinski načelnik općine Ključ, profesor Nedžad Zukanović, u skladu sa Ugovorom o provedbi projekta  LET'S DO IT – OČISTIMO ZEMLJU ZA JEDAN DAN – 2016 zaključenim sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK Bihać, provodi akciju čišćenja općine Ključ dana 22. aprila 2016. godine u kojoj će pored JU Općinski Fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu općine Ključ, Općine Ključ, JKP Rad Ključ uzeti učešće i javne ustanove škola općine Ključ, nevladine organizacije, udruženja općine Ključ, te MZ općine Ključ.

Koordinator akcije je lice Bender Amir, uposlenik JU Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu Ključ.

Aktivnosti u okviru Projekta  LET'S DO IT – OČISTIMO ZEMLJU ZA JEDAN DAN – 2016 su sljedeće:

Čišćenje javnih zelenih površina uz ulicu Branilaca BiH i Kulina bana;

Čišćenje javnih površina, dvorišta u gradu i mjesnim zajednicama, podrumskih i tavanskih prostora u stambenim zgradama i objektima javnih ustanova i javnih preduzeća;

Utovar i odvoz na deponiju prikupljenog otpadnog materijala;

Nabavka i sadnja sezonskog cvijeća i ukrasnog grmlja u Ključu i Sanici na već formiranim površinama;

Popravka parkovskih klupa i korpi za smeće u Ključu i Sanici;

Uklanjanje divljih deponija smeća uz glavne putne pravce;

Čišćenje i uređenje obala rijeka Sane i Sanice.

Pozivaju se svi građani općine Ključ, direktori javnih preduzeća i javnih ustanova, članovi ekoloških udruženja, udruženja ribara i lovaca da uzmu aktivno učešće u izvršenju aktivnosti predviđenih Projektom LET'S DO IT – OČISTIMO ZEMLJU ZA JEDAN DAN – 2016  uljepšavajući  prostor u kojem žive i rade.

Posebno se apeluje na građane, kućne savjete zgrada i Upravitelja zgrada, direktore javnih preduzeća i javnih ustanova da organizuju čišćenje tavanskih i podrumskih prostora u stambenim zgradama i okoliša oko stambenih i javnih zgrada.

Odvoz prikupljenog otpada vršiće JKP “RAD” Ključ, a zbog nedostatka dovoljnog broja odgovarajućih motornih vozila i kontejnera mole se svi učesnici u navedenoj akciji da putem telefona obavijeste koordinatora ove akcije BENDER AMIR na telefon 037/ 661-324 ili mob. 061/ 396-947.