Održana Centralna svečanost »Majski dani otpora agresoru 2016« na Dujkovim barama

posted in: Arhiva | 0

Danas je u Ključu održana Centralna svečanost i proslava manifestacije »Majski dani otpora agresoru Ključ 2016« na Dujkovim barama. Pored velikog broja građana, manifestaciji su prisustvovale i brojne osobe iz javnog i političkog života općine Ključ. Prisutnima su se među ostalima obratili, ispred organizatora Anes Jukić, predsjednik mjesne zajednice Krasulje, Načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović, te  Jasmin Musić, u ime Vlade USK .

Općinski načelnik Nedžad Zukanović je u uvodnom obraćanju istakao značaj obilježavanja i održavanja ovakvih manifestacija, jer je i ovo jedna od načina da se sjetimo i odamo počast svim ubijenim Ključanima.

Jasmin Musić, savjetnik premijera USK-a je poručio da se na današnji dan prisjećamo herojskog pružanja otpora politici koja je imala za cilj eliminirati naš nacionalni identitet i tradiciju suživota na ovim prostorima.

Tokom svečanosti održan je i kulturno zabavni program koje je pripremilo Udruženje mladih “Krasuljak“. Svi oni koji su danas posjetili Dujkove bare mogli su uživati i u turniru u malom nogometu na koji se ove godine prijavilo osam ekipa seniora, te pet ekipa juniora, a mnogobrojni šatori sa hranom i pićem također su bili puni  gostiju.

Izvor: media-kljuc.ba