20. Jubilarna ključka regata najbolja do sada – Kajak kanu klub Ključ opravdao ulogu najboljih domaćina

posted in: Arhiva | 0

U Ključu je jučer, 23.7.2016. održana 20. Ključka regata koju tradicionalno organizuje Kajak-kanu klub Ključ, a u najvažnijem sadržaju Ključkog ljeta i događaju godine u ovom gradu učestvovalo je preko 1000 raftera sa oko 100 plovila na vodi. Regatu na Sani je otvorio općinski načelnik Nedžad Zukanović, koji se tom prilikom obratio svim učesnicima, a posebno gostima regate, te im poželio dobar provod na jednoj od najljepših rijeka u Bosni i Hercegovini.

Regata je startovala u 10.00 sati iz Gornjih Dubočana od tzv. Žičanog mosta. Nakon starta prva pauza je napravljena na Alinoj Luci (gradska plaža), gdje je organizovan zajednički doručak i osvježenje za sve učesnike, a na tom mjestu održani su i skokovi u vodu.
U poslijepodnevnim satima, rafteri su se spustili do cilja regate, odnosno lokacije Suknjište.

Sve je proteklo bez bilo kakvih incidenata i problema, a o sigurnosti svih učesnika brinule su se brojne sigurnosne službe i pripadnici MUP-a USK.
Pored domaćih ljubitelja raftinga iz cijele Bosne i Hercegovine, danas su rijekom Sanom plovili i mnogobrojni gosti i rafteri iz Hrvatske, Slovenije, Švicarske, Njemačke, Austrije, skandinavskih zemalja i Srbije.


Predviđeni zabavni program na gradskoj plaži sinoć je opravdan, uz prisustvo više od 2000 građana, gostiju i učesnika regate, na kojem su nastupili Ermin Redžić-Bubi, finalista Zvijezda granda, Faruk Duran, Kontrast bend, Bosk bend i Aldina Beširević. 

Veliku organizaciju koju snosi Kajak kanu klub Ključ i način organizovanja regate na Sani, daje mi za pravo da kažem da ovaj klub je najbolji ambasador općine Ključ, ključkih prirodnih i turističkih, te kulturno-historijskih ljepota. Neprocjenjiva gostoljubivost ključana je još jedanput dokazana, a naš zajednički zadatak u budućnosti biće da i dalje podržavamo jednu ovako veliku manifestaciju i Kajak kanu klub Ključ, ističe Načelnik općine Ključ, Nedžad Zukanović.

 

 

 

 

 

Dio teksta preuzet sa: www.klix.ba

Fotografije: Haris Muherina i Elvir Risović – Beli