Asfaltiranje ulica u MZ Sanica – Prndeševo i Trebunjska ulica

posted in: Arhiva | 0

Općinski načelnik Nedžad Zukanović obišao je danas MZ Sanica, te je obišao radove koji se izvode na asfaltiranju ulice Trebunjska u ovoj mjesnoj zajednici. Ova ulica je asfaltirana u dužini od 150 metara. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila je ca. 21.500,00 KM od kojih je općina Ključ izdvojila 7.000,00 KM, dok su mještani izdvojili također ca.7.000,00 KM. Također bitno je napomenuti da je u ovoj ulici urađen i pločasti propust koji je također finansiran od strane Općine Ključ i čija vrijednost iznosi 7.500,00 KM, gdje ukupna investicija u ulici Trebunjska iznosi 21.500,00 KM. Izvođač radova je firma  d.o.o. "Divel".

U istoj mjesnoj zajednici u subotu 13.8.2016. godine, također je asfaltirana još jedna ulica u Prndeševu. Ukupna dužina asfaltirane ulice u Prndeševu je 180 metara. Vrijednost radova u ovoj ulici iznosila je 18.000,00 KM, gdje je općina Ključ izdvojila 10.000,00 KM, dok je ostali dio novca prikupljen od strane građana.

Načelnik Zukanović nije krio svoje zadovoljstvo asfaltiranim ulicama u Sanici, te je najavio daljnja ulaganja u infrastrukturu ove mjesne zajednice. Napomenuo je također, da će se u skorije vrijeme adaptirati zajednička prostorija za sastanke, radionice i ostale potrebe građana Sanice u zgradi preko puta prostorija mjesne zajednice odnosno do malog igrališta u Sanici i da će se adaptacija odvijati kroz projekt "Jačanje i uloga mjesnih zajednica u BiH" u kojem učestvuje općina Ključ sa šest svojih mjesnih zajednica, a čiji donatori su Vlade Švicarske i Švedske, dok sam projekt provodi UNDP BiH. 

Načelnik Zukanović je također prepoznao prioritete ove mjesne zajednice, te će zajedno sa rukovodstvom mjesne zajednice i upravom kluba podržati izgradnju malih tribina na stadionu NK "Omladinac".