Načelnik Zukanović u posjeti dječijem vrtiću “Ljiljan”

posted in: Arhiva | 0

Načelnik općine Ključ, Nedžad Zukanović sa svojim saradnicima posjetio je danas dječiji vrtić “Ljiljan” u Ključu. Načelnika i saradnike dočekali su zaposlenici vrtića s v.d. direktoricom Enisom Šistek koja je načelnika upoznala s trenutnim stanjem ove javne ustanove te načinom rada s djecom koja su podjeljena u tri grupe. Naš jedini gradski vrtić pohađa 80 djece. Velika radost današnjoj posjeti bila je itekako vidljiva na dječijim licima, a radost nisu krili ni zaposlenici ove ustanove. Djeca su odrecitovala pjesmu jedinoj domovini, a povodom rođendana Armije R BiH ispričali su nam zašto je taj dana važan za sve nas.

Tokom posjete vrtiću načelnik Zukanović je u razgovoru s direktoricom obećao pomoći u pronalasku načina zamjene dječijeg namještaja u vrtiću koji je star više od 40 godina, ali i pokušati kroz projekte iznaći mogućnost postavljanja gumirane podloge u joše jednom dijelu igrališta vrtića kako bi sigurnost djece bila na što većem nivou, a ugodan za bezbrižno igranje i trčanje u krugu vrtića.

Ovom prilikom načelnik Zukanović je za svu djecu pripremio poklone odnosno narukvice s imenima djece koja pohađaju vrtić, a koje su izradili vrijedni učenici OŠ “Sanica”  iz sekcije CIVITAS. Ovdje želimo napomenuti da su učenici iz OŠ “Sanica” kroz svoj CIVITAS projekt imali temu socijalnog poduzetništva u sklopu kojeg su ranije posjetili općinskog načelnika. Kako načelnik Zukanović podržava rad sekcije “CIVITAS” iz sve tri osnovne škole, odlučio je da pomogne ovim vrijednim učenicima iz Sanice tako što će oni iz sekcije  napraviti  po narukvicu za svako dijete u vrtiću. Ovaj dogovor je ispoštovan i danas je izvršena podjela ovih prelijepih narukvica ručne izrade. Svaki rad se danas u društvu itekako cijeni, ali posebno se cijeni rad onih koji svojim primjerom potiču i druge da se bave socijalnim poduzetništvom i koji imaju veliku podršku nastavnice i direktorice OŠ “Sanica” koji sve svoje slobodno vrijeme koriste kako bi našu djecu usmjerili na pravi put kroz različite sekcije,  istakao je načelnik Zukanović. Također, UOC “Kosmos” je bio nazočan posjeti s načelnikom Zukanovićem te su sa djecom razgovarali o ekologiji odnosno kako je bitno čuvati prostor u kojem živimo i radimo. U dvije starije grupe održane su radionice za djecu pod nazivom “Eko-vrtić”. Projekt je ovo pod nazivom “Ekologično” koji implementira UOC Kosmos, a uz podršku Ministarstva građenja. prostornog uređenja i zaštite okoliša USK.