U mjesnim zajednicama Ključ, Biljani i Sanica završeni projekti!

posted in: Arhiva | 0

U okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica" koji je finansijski podržan od Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a kojeg sprovodi UNDP BiH, danas su u tri mjesne zajednice završeni infrastrukturni projekti. Ovi projekti su implementirani u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" gdje su mjesne zajednice na iste aplicirale i koji su u sklopu javnog poziva odabrani za sufinansiranje. 

U mjesnoj zajednici Ključ asfaltirana je i uređena ulica Dubočanska, u mjesnoj zajednici Biljani napravljeno je novo igralište, dok su u mjesnoj zajednici Sanica izgrađene tribine. Svi ovi projekti su odabrani kao prioriteti na forumima građana koji su se prošle godine odvijali u odabranim mjesnim zajednicama.  

      

Danas je izvršen tehnički prijem radova od strane građevinskog inženjera i predstavnika UNDP-a odnosno koordinatorica za Općinu Ključ i mjesne zajednice gđa. Diana Šilić, a lokacije je obišao i načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović koji nije krio zadovoljstvo urađenim.

"Ovo su zasigurno vrijedni projekti i projekti od značaja za svaku mjesnu zajednicu koje je Općina Ključ sufinansirala sa 30% od ukupne vrijednosti svih projekata. Drago mi je vidjeti igralište za djecu i omladinu u mjesnoj zajednici Biljani, jer je ovo prvi put da ova mjesna zajednica ima uređeno jedno ovakvo igralište. Također, me raduje činjenica o izgrađenim tribinama i postavljenim sjedalicama na istim, jer će NK "Omladinac" koji ima dugogodišnju tradiciju napokon nakon dugo godina imati tribine sa 250 sjedećih mjesta. Ovo je jedan veliki doprinos naših partnera UNDP-a i donatora Švicarske i Švedske Vlade koji prepoznaju važnost ulaganja u male sredine, a to upravo ovaj veliki projekt koji čini za sve učesnice JLS i mjesne zajednice u BiH, a posebno za našu sredinu i naše mjesne zajednice. Moram istaći da sam obišao i Dubočansku ulicu u mjesnoj zajednici Ključ i da mi je posebno drago što je i ova ulica nakon toliko godina koja je bila izrovana i uništena napokon urađena, jer prolazi paralelno s rijekom Sanom i važna je predispozicija za razvoj turizma. Posebno bih istakao i zalaganje sekretara naših mjesnih zajednica, ali i uposlenika Općine koji su sva svoja znanja i vještine uložili u ovaj veliki projekt kako bi danas građani ubirali plodove uspješnog i organizovanog rada svih aktera" – istakao je načelnik Zukanović.

 

 

 

Koordinatorica projekta Azra Kujundžić je istakla da se pored ove tri mjesne zajednice, u istom projektu učestvuju i MZ Humići, MZ Velagići i MZ Krasulje za koje se očekuje zatvaranje tendera i izbor najpovoljnijeg ponuđača za implementaciju njihovih projekata.