Emitovana III emisija za dijasporu u okviru projekta ”Dijaspora za razvoj”

posted in: Dijaspora | 0

Dijaspora po svijetu

 

JP “Radio Ključ” doo Ključ je u srijedu 06.12.2017. emitovao III emisiju za dijasporu u okviru projekta “Dijaspora za razvoj” koji predstavlja partnerstvo Ministarstva za ljudska prava I izbjeglice Bosne I Hercegovine (MLJPI) I Vlade Švicarske, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih Nacija (UNDP)u Bosni I Hercegovini I Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u Bosni I Hercegovini. .Emisija je emitovana u 13:00 h a reemitovana isti dan u 19:00,kao I u subotu u 12 sati.

U ovoj emisiji razgovarali smo sa gospođom Medihom Karadža koordinatoricom mjesnih zajednica na području općine Ključ.Gospođa Karadža je govorila o radu MZ-ica na području općine Ključ, o organima MZ-a, načinu finansiranja te o saradnji između MZ-a. Istakla je vrijednost projekta Jačanje uloge MZ te koliko ovaj projekat doprinosi poboljšanju života u MZ-ama,kao I zahvalnost Načelniku općine Ključ koji pruža podršku u radu MZ-a kao I u realizaciji ovog projekta.Zadovoljna je saradnjom sa dijasporom I naglasila da su otvoreni za sve prijedloge koji mogu poboljšati život u MZ-ama I općini Ključ.

U drugom dijelu emisije predstavili smo rad Udruženja “Prijatelji Ključa” koje je registrovano u Lucernu u Švicarskoj, a također, organizovano djeluju I u Ključu I na taj način doprinose povezanosti naše dijaspore I općine Ključ. U povodu Dana Državnosti BiH u Lucernu su organizovali koncert gdje su ugostili članove KUD-a Stari Grad pa smo tim povodom razgovarali I sa Emirom Draganović predsjednicom KUD-a Stari Grad koja je istakla zahvalnost na gostoprimstvu I značaj ovakvih druženja a sve s ciljem čuvanja I jačanja veza između dijaspore I građana u Ključu I općenito u BiH.

U trećem dijelu emisije predstavili smo događaje koji su obilježili novembar u Ključu.

Vrijeme trajanja emisije: 45 minuta.