Ministar Burnić u radnoj posjeti općini Ključ

posted in: Arhiva | 0

Danas je ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša mr. Jasmin Burnić posjetio općinu Ključ i načelnika općine Nedžada Zukanovića. Načelnik Zukanović je iskoristio priliku da ministra upozna sa dosadašnjim implementiranim projektima na području općine Ključ, ali i sa projektima koji će se implementirati na području općine Ključ. Do sada je od ovog Ministarstva općina Ključ putem ekoloških naknada implementirala projekte adaptacije administrativnog objekta općine Ključ u svrhu energetske efikasnosti (zamjena stolarije i nabavka peći na pelet), zatim su sredstva iz ekoloških naknada uz dodatno sufinansiranje općine Ključ iskorištena u zamjenu prozora na osnovnoj školi u Ključu te za energetsku efikasnost u MSŠ Profesor “Omer Filipović”.

Pored projekata za energetsku efikasnost Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša je podržalo i projekat za adaptaciju kanalizacije u mjesnoj zajednici Biljani te ranijih godina i projekte nevladinih organizacija.

Ministar Burnić će u sklopu svoje radne posjete obići i firme JP “Rad” i JP “Ukus” koji su ranije bili korisnici sredstava ovog Ministarstva i koji su svoje projekte uspješno implementirali.

 I ove godine općina Ključ planira sredstva od ekoloških naknada usmjeriti u smanjenje gubitaka toplote u pojedinim kancelarijama administrativnog objekta općine Ključ te je načelnik Zukanović izrazio svoju zahvalnost Ministru i Ministarstvu na dosadašnjoj pomoći u implementaciji vrlo značajnih projekata za općinu Ključ s nadom da ova podrška neće izostati ni u narednom periodu.