OTVOREN POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJEDLOGA U OBLASTI RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA

posted in: Arhiva, Dijaspora, Javni pozivi | 0

Imate pripremljen projektni prijedlog u oblasti preduzetništva?

Želite da doprinesete razvoju preduzetništva u vašoj lokalnoj zajednici?

Mislimo da je upravo otvoreni Poziv prilika za Vas!

Kroz Instrument za finansiranje bespovratne pomoći za preduzetničke aktivnosti koji ima za cilj da doprinese razvoju i širenju modela inkluzivnog preduzetništva te tako unaprijedi konkurentnost na lokalnom (općinskom/opštinskom) nivou u Bosni i Hercegovini, Međunarodna organizacija rada (MOR) u okviru projekta EU4Business objavljuje Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u oblasti razvoja preduzetništva.

U svrhu evaluacije u prvom koraku podnosi se samo konceptualni nacrt i prateći dokumenti; kvalifikovani kandidati sa uspješnim konceptualnim nacrtom biće pozvani da dostave puni prijedlog.

Učešće u ovom Pozivu otvoreno je za kvalifikovane institucije, kako je to definisano metodologijom lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LEP), što znači da kandidati MORAJU da se prijave kao partnerstvo (više o konceptu Partnerstva u Uputstvu za podnosioce prijedloga).

Za dodjelu sredstava kvalifikovani su projekti koji se realizuju u Bosni i Hercegovini na teritoriji jedne ili više općina/opština.

Sve ostale detalje Javnog poziva, uključujući rokove i potrebnu dokumentaciju pročitajte na www.eu4business.ba i www.partnerstvo.ba.