Obilježena 27. godišnjica formiranja Armije R BiH

posted in: Arhiva, Dijaspora | 0

Dan Armije R BiH – obilazak šehidskih mezarja

Nizom prigodnih sadržaja na području našeg kantona obilježava se 27. godišnjica formiranja Armije Republike BiH. Danas je u Ključu upriličena posjeta centralnom šehidskom mezarju. Predstavnici Kantonalnog ministarstva za pitanje boraca, predstavnici organa uprave općine Ključ predvođeni Općinskim načelnikom prof. Nedžadom Zukanovićem, vijećnici Općinskog vijeća, predstavnici boračkih udruženja, učenici te građani Ključa položili su cvijeće i učenjem Fatihe odali počast istinskim herojima koji su Bosnu i Hercegovinu sačuvali kada je bilo najpotrebnije i odbranili je od agresora.

Prigodnim obraćanjem efendija Ermin Vučkić je svim građanima čestitao nastupajući praznik, dok su se učenici MSŠ “Profesor Omer Filipović“ Ključ  kratkim recitalom sjetili momenta formiranja najjače Armije naše države, ali i onih koji više nisu sa nama, a koji su u temelje naše domovine ugradili svoje živote te uputili čestitke svim pripadnicima Armije RBIH .

Nastavak aktivnosti je ponedjeljak 15. april  na lokaciji Alina luka gdje će se održati Sportske igre RVI općine Ključ  te historijski čas u svim školama na području općine Ključ.

 

 

 

Čestitka Općinskog načelnika  povodom Dana Formiranja Armije R BiH

Povodom 15. aprila dana Armije R BiH u ime organa uprave općine Ključ i u svoje lično ime svim pripadnicima Armije R BiH upućujem iskrene čestitke. Ovo je Dan kada su pripadnici naše Armije odlučili odbraniti svoje i naše domove, narod i državu, dan koji će zajedno proslaviti svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju BiH jedinstvenu i cjelovitu – onakvu za kakvu su se borili svi pripadnici Armije R BiH. Posebnu zahvalnost i obavezu osjećamo prema onima koji nisu više sa nama, neka im je rahmet i pokoj duši. Oni su dali ono najviše što su imali – svoje živote. Upućujem izraze suosjećanja svim članovima porodica šehida i poginulih boraca.

Sa željom da budućnost provedemo u miru, sreći i blagostanju u zajedničkoj domovini Bosni Hercegovini još jedanput upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila Dana formiranja armije R BiH!

Općinski načelnik

Nedžad Zukanović, prof.